22/11 - 18:30u - Event | DigiDag 2017

Locatie: Voka – Kamer van Koophandel Limburg ‘Huis van de Limburgse Ondernemer’ Gouverneur Roppesingel 51 3500 Hasselt

Aanvangsuur: 18:30

Tijdens deze dag belicht en beloont Voka Limburg we digitale innovatie in al zijn facetten. Ze nodigen een aantal ‘gamechangers’ uit om te horen hoe zij de digitale revolutie zien en in de praktijk omzetten. Keynotespreker Wim Van Haverbeke heeft het over “open innovatie”.

Hoogtepunt van de dag is de uitreiking van de Innovatie Awards. Met deze prijzen wil Voka – KvK Limburg in samenwerking met Innovatiecentrum Limburg bedrijven die inzetten op innovatie een extra stimulans geven

Keynotespreker: Wim Van Haverbeke

Hij is professor Strategie & Organisatie aan de UHasselt en is gastprofessor "Open innovatie" in ESADE (Spanje) en de National University of Singapore.

Wim publiceerde in internationale wetenschappelijke tijdschriften en is mede-redacteur van de boeken “Open Innovation: Researching a New Paradigm” en “New frontiers in open innovation” Als open innovatie onderzoeker werkt hij samen met universiteiten en bedrijven over de hele wereld. Hij werd onlangs erkend als een van de top 50 auteurs van technologie- en innovatiemanagement.

Hij richtte het European Innovation Forum op met Henry Chesbrough. Hij is een vaak geïnspireerde spreker bij toonaangevende internationale conferenties en een adviseur voor diverse wereldwijde exploitanten. Hij was al keynotespreker op meer dan 200 conferenties wereldwijd.

Matchmaking: jonge bedrijven leren van gevestigde waardes en omgekeerd

ExoVibe vs. H. Essers
Voor ExoVibe is persoonlijke mobiliteit een menselijk recht. Met Terminator-achtige hulpstukken was hun eerste doel om revalidatieprocessen te versnellen. Maar ook de logistieke sector zag hier wel markt in. Wat als we steeds dezelfde menselijke handelingen ondersteunen met deze hulpstukken. Kunnen we dan de productiviteit verhogen en nog beter, de overbelasting en dus blessures doen dalen?

De meeloopstage bij H.Essers, één van de meest toonaangevende bedrijven in Europa op het vlak van transport en logistiek, gaf beide partijen nieuwe inzichten.

Firewolf vs. Tessenderlo Chemie
Gaming is big business. Maar wat als we gaming educatief, informatief en/of voor trainingen gaan toepassen? Zolang leren maar plezant blijft denken ze bij Firewolf en zo gingen ze over tot het ontwikkelen van serious games.

Bij Tessenderlo Chemie staan ze helemaal open voor innovatie. Wat als we de veiligheidsprocedures via een spel aanleren? De bewustwording van de gevaren zal bij de medewerkers wel verhogen, als ze halverwege de test een arm of been kwijt geraken. Virtueel wel te verstaan.

Telloport vs. Kumpen NV
Bij Telloport pleiten ze ervoor om fysieke goederen te verzenden, ontvangen en delen zoals we in de digitale wereld doen. Het verzenden van een pakket moet zo makkelijk zijn als een e-mail verzenden of een foto delen.

Bij Kumpen NV zagen ze de problemen van leveringen en verplaatsingen van werfmateriaal al helemaal opgelost. Maar loopt alles wel zo een vaart? Het werd alvast een inspirerende meeloopstage.

Wie wint de Limburgse Innovatie Awards?

Hoogtepunt van de Digidag is de uitreiking van de Innovatie Awards. Samen met het Innovatiecentrum Limburg wil Voka – KvK Limburg hiermee bedrijven die inzetten op innovatie een extra duwtje in de rug geven. Vorig jaar ging de prijs naar Provan voor hun pionierswerk met het QRM-productiesysteem, maar ook genomineerden Orbix en VicThorious werden erkend voor hun baanbrekend werk. Benieuwd wie dit jaar aan de haal gaat met de eerste prijs? Ontdek het op de Digidag!

Programma

 • 18.30u: Ontvangst
 • 19.00u: Welkom
 • 19.10u: Internationale keynotespreker: Wim Van Haverbeke, Professor UHasselt, ESADE (Spanje) en de National University of Singapore.
 • 20.00u: Matchmaking: jonge bedrijven leren van gevestigde waardes en omgekeerd.
  •    Exovibe vs H. Esse
  •    Firewolf vs Tessenderlo Chemie
  •    Telloport vs Kumpen NV
 • 20.30u: Uitreiking van de Limburgse Innovatie Award


Inschrijven en meer info: https://www.voka.be/limburg/digidag

Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube