Alfa-Zet Systems

Marc Strackx, zaakvoerder van Alfa-Zet Systems

De firma Alfa-Zet Systems uit Heusden-Zolder schrijft software voor de automatisatie van kassa systemen, afrekensystemen en betaaloplossingen.

Zaakvoerder Marc Strackx legt uit: “Alfa-Zet Systems is er van overtuigd dat er in de toekomst heel veel betalingen gaan gebeuren via smartphones en tablets. Dat gebeurt nu al sporadisch, maar deze technologie zal ook in winkels ingeburgerd geraken waardoor je aan de kassa via je smartphone of tablet kan betalen en betaalterminals soms zelfs niet meer nodig zullen zijn.

In ons innovatietraject zijn we op zoek gegaan naar de automatisatie van dergelijke betaaloplossingen. We hebben oplossingen ontwikkeld om betalingen te kunnen uitvoeren en ontvangen via verschillende toestellen:  smartphones, tablets of zelfs via kiosken. Nieuw in ons dossier is vooral dat wij zorgen voor een hybride oplossing. Dat betekent dat je onze oplossing op verschillende systemen kan toepassen in plaats van slechts op 1 systeem.  Wij hebben er voor gezorgd dat er wel 1 achterliggend platform is dat alles aanstuurt. Hierdoor kunnen winkels veel meer betaalsystemen aanvaarden en hebben ze een goedkopere oplossing om betalingen te ontvangen.

Om ons innovatiedossier voor te bereiden, hebben we een beroep gedaan op het Innovatiecentrum Limburg. Alfa-Zet Systems heeft in samenspraak met de innovatie-adviseur van het Innovatiecentrum het traject, de innovatie en de ontwikkelingen besproken om te starten met het schrijven van het kmo-innovatiedossier. Door de ervaring en feedback van de innovatie-adviseur hebben we minder tijd verloren in de voorbereiding van dit dossier en werden reeds een aantal hindernissen besproken.

Uiteindelijk hebben we bij het IWT een kmo-subsidiedossier ingediend onder de naam ALFACLEAR ( digitale cadeaukaarten, loyalty cards, city cards, …. ) , dat ook werd goedgekeurd. Daardoor hebben wij steun ontvangen waarmee een gedeelte van onze ontwikkelingskost gesubsidieerd werd. Ook belangrijk voor dit kmo-subsidiedossier was onze samenwerking  met de UHasselt. Als kennisinstelling zijn zij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in technologie en weten ze perfect wat er al op de markt voorhanden is. Bij hen konden we ook aftoetsen of we goed bezig waren.”

Bekijk hier het filmpje uit de portretreeks Limburgse Innovatiehelden

Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube