All Events | Al eens geslapen in een flashy Festicabin?

All Events verhuurt tijdelijke infrastructuursystemen voor events, zoals houten chalets voor kerstmarkten en overnachtingsaccommodaties voor festivals. Om internationaal te groeien, moest zowel het concept als het product en de materialen aangepast worden.

De twee West-Vlaamse broers Luypaert startten in 1999 het bedrijf All Events op. In 2004 kwamen ze op het idee om houten chalets te bouwen, die op zowat elke kerstmarkt te vinden zijn. Deze houten chalets vormen voor All Events ook de basis voor het verhuren van tijdelijke accommodaties op festivals en andere grote evenementen. Zo dienen ze als slaapplaatsen op  Rock Werchter, Graspop Metal Meeting, Dour festival, Antilliaanse feesten, …

Steeds meer festivals spelen zich af op wereldvlak - denk maar aan Tomorrowland. Zo ontstond er  ook in het buitenland interesse voor dergelijke slaapgelegenheden. Hierdoor drong een nieuwe innovatie zich op met aandacht voor design en nieuwe materialen.

Een aanpassing van product en concept was nodig om een vlot transport, snelle opbouw en afbraak van zo veel mogelijk units mogelijk te maken. Ook de kwaliteit en duurzaamheid van het product, naast het comfort dat het te bieden heeft(onder meer door de integratie van extra functies) waren bijkomende aandachtspunten.

Samenwerking
Via het Innovatiecentrum kwam All Events in contact met Sirris en VKC-Centexbel, die hen hielpen in de materiaalkeuze en het uitwerken van het productconcept. Voor de ontwikkeling van de nieuwe unit kreeg All-events bovendien een innovatiesubsidie van het Agentschap Innoveren en Ondernemen.

Nieuwe modulaire unit
De nieuwe Festicabins, voor tijdelijke overnachting, bestaan uit een grondplaat met een klein terras. Wat de basis vormt voor  de zijwanden, waarin een of meer bedden en opbergsystemen kunnen worden geïntegreerd. De Festicabins zijn snel en eenvoudig op te bouwen. Bovendien zijn de units in enkele minuten te reduceren tot compacte, makkelijk stapelbare pakketten die in grote hoeveelheden perfect in een vrachtcontainer of trailer passen.

  

Het dak en de zijwanden zorgen voor thermisch comfort bij zowel warm als koud weer. De constructie is stevig, winddicht, brandveilig en biedt de mogelijkheid allerlei functionaliteiten te integreren, waaronder verlichting, afsluitmogelijkheden, elektronica,... De gebruikte materialen en componenten staan voor zo min mogelijk afval, zijn duurzaam en recycleerbaar.

Toekomstmuziek
Het cabineconcept biedt tal van mogelijkheden: naast slaapaccommodatie kan het ook dienst doen als kraam op kerstmarkten, beurzen, festivals,.. maar ook als tijdelijke opvang bijvoorbeeld na een natuurramp kunnen deze cabines ingezet worden. De units beschikken immers over het nodige basiscomfort en kunnen snel en makkelijk ter plaatse worden opgebouwd.

All Events heeft niet alleen een nieuw, veelbelovend product in het gamma, maar kan dankzij het platform waarover het nu beschikt, zijn ambities voor de toekomst verder uitbouwen.

Meer info:

Innovatiecentrum West-Vlaanderen
Katelijne Strubbe
katelijne.strubbe@innovatiecentrum.be
M: +32 473 94 32 42

All Events
Schatting 64
8210 Zedelgem
www.all-events.be

Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube