Aminolabs | Innovatie in Gezondheid- en voedingssupplementen

Aminolabs is gespecialiseerd in de productie en ontwikkeling van voedingssupplementen, zowel in de sport- (proteïneshakes, post-workout producten, energieshots, ...) als gezondheidssector (multivitaminen, afslankproducten, beautyformules, …). Naast producent van private label supplementen staat Aminolabs ook in voor het verpakken en labelen van de producten en dit alles vanuit twee vestigingen in Hasselt en Zottegem.

Gezondheid- en voedingssupplementen zijn de laatste jaren razendsnel geëvolueerd van nicheproducten naar algemene lifestyle producten. Om een gestructureerde en integrale vooruitgang in het productgamma te boeken en aan de noden van de dynamische markt te voldoen, diende Aminolabs een KMO-innovatiedossier in bij het Agentschap Innoveren en Ondernemen. Om deze weg succesvol in te slaan, klopte Aminolabs aan bij het Innovatiecentrum. Zij hebben Aminolabs niet alleen begeleid bij het indienen van het subsidiedossier, maar ook bij het succesvol finaliseren van dit project. Binnen dit project werd er ook beroep gedaan op de kennis van UGent en Pack4Food, een consortium van Vlaamse onderzoeksinstellingen en bedrijven.

De producten van Aminolabs bestaan uit een combinatie van actieve ingrediënten en hulpstoffen. Omwille van een combinatie van actieve ingrediënten en hulpstoffen, kunnen bepaalde combinaties van componenten stabiliteitsproblemen veroorzaken tijdens productie, transport en/of bewaring. Hiervoor ging Aminolabs op zoek naar alternatieve ingrediënten en nieuwe technologieën.

Om aan de klantennoden te kunnen blijven voldoen, en nieuwe klanten en afzetmarkten te veroveren, waren nieuwe investeringen vereist. Voor deze omvangrijke investeringen en opleidingen werd gelijktijdig met het KMO-innovatieproject een Strategische Transformatie Steun bij het Agentschap Innoveren en Ondernemen aangevraagd en goedgekeurd. Ook voor het finaliseren van dit project coacht het Innovatiecentrum Aminolabs momenteel nog.

De investeringen die gerealiseerd werden dankzij dit project hebben geleid tot het uitbouwen van de productiecapaciteit en R&D-afdeling waardoor Aminolabs vandaag in staat is snel, strategisch en innovatief te werken en kwaliteitsvolle producten af te leveren. Het behalen van het Good Manufacturing Practice (GMP) voor voedingssupplementen, wat waarborgt dat het hele productieproces op een nauwkeurig voorgeschreven en gecontroleerde manier verloopt, is het sluitstuk van deze inspanningen.

Na de succesvolle realisatie van het KMO-innovatieproject, blijft Aminolabs verder inzetten op innovatie en gaat het op zoek naar nieuwe innovatieprojecten en uitdagingen.

Meer cases

Meer info:

Innovatiecentrum Aminolabs
Mieke Martens Research Campus 6
mieke.martens@innovatiecentrum.be 3500 Hasselt
T: 011 29 20 17
M: 0496 56 45 79
Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube