The Safe Group

De evenementensector in de Benelux wordt wereldwijd beschouwd als absolute top. Festivals als Pukkelpop en Rock Werchter werden meer dan 30 jaar geleden kleinschalig opgericht, en zijn ondertussen gegroeid tot sterk gestroomlijnde evenementen die op een korte tijd meer dan 100.000 bezoekers ontvangen en duizenden vrijwilligers inzetten. Scherpe internationale concurrentie, alsmaar strengere veiligheids- en duurzaamheidsnormen en een publiek dat vraagt naar comfort en beleving, dwingen de festival-organisatoren om op alle vlakken te professionaliseren.

In deze professionalisering doen vele Europese  festivals beroep op de diensten van The Safe Group. Deze Limburgse onderneming levert maatwerk op vlak van safety, security en communicatie voor verschillende markten. Voor de evenementensector leveren ze onder andere camerabewaking, digitale signalisatie, (draadloze) communicatie netwerken en sensoring/detectie systemen. Zo leverde The Safe Group een signalisatie beheersysteem op Pukkelpop met verschillende lichtkranten waarop zeer snel gerichte informatie getoond kan worden, en voorzagen ze het terrein van meer dan 125 draadloze access points, 30 glasvezelverbindingen en 35 km UTP kabel voor een vlekkeloze communicatie voor zowel organisatie als bezoeker.

Deze diensten hebben hun plaats ingenomen in het Belgische evenementen landschap, maar zaakvoerder Ilja Theuwissen blijft niet op zijn lauweren rusten en zet sterk in op innovatie. Samen met het Innovatiecentrum Limburg werd een VLAIO KMO-Innovatieproject uitgewerkt rond data verzameling en analyse op indoor en outdoor evenementen. Momenteel wordt er in en rond festivals op vele manieren data gegenereerd die echter onbenut blijft. In dit project wil The Safe Group de verschillende communicatie en data processen op evenementen stroomlijnen, alsook eigen meettoestellen ontwikkelen om relevante data rond veiligheid en duurzaamheid te verzamelen. Een grote uitdaging hierin is het robuust opslaan en combineren van verschillende soorten data en deze informatie op een gebruiksvriendelijke en feilloze manier aan te leveren aan verschillende mensen binnen de organisatie. Het doel van dit project is om de organisatie tijdens het festival te ondersteunen waardevolle analyses aan te leveren, zowel real-time als achteraf.

Voor dit Innovatieproject heeft The Safe Group extra personeel aangeworven en werden cases uitgewerkt die de komende jaren geëvalueerd zullen worden op grote festivals zoals Pukkelpop en Rock Werchter. Ook werd er een werkgroep opgestart om geïnteresseerde festivals uit binnen- en buitenland de kans te geven hierop in te stappen.

Meer info:
 

Innovatiecentrum Limburg
Cedric Vanaken
cedric.vanaken@innovatiecentrumlimburg.be
T: +32 11 29 20 16
M: +32 479 47 09 17
The Safe Group

Corda Campus 7
Kempische Steenweg 293 / 18
3500 Hasselt
www.thesafegroup.com
 


 

Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube