Burocad

Burocad uit Peer is een 100% digitale drukkerij, gespecialiseerd in het bedrukken van verschillende soorten verpakkingsmateriaal.


Mieke Neven, gedelegeerd bestuurder van Burocad, zag hoe een brainstormsessie onder leiding van het Innovatiecentrum Limburg mee aan de basis lag van de vernieuwing binnen het bedrijf: “Dat was een belangrijk kantelmoment. Samen met klanten, leveranciers en grafici dachten we na over de toekomst in de grafische sector en die van ons bedrijf in het bijzonder. Dat resulteerde in een aantal heel interessante ideeën die we nadien hebben proberen te verwezenlijken. Het gaf een boost aan iedereen binnen ons bedrijf om meer out of the box te denken.

Naast het traditionele drukwerk besloten we ook verpakkingsdrukwerk in ons aanbod op te nemen. En daarvoor gingen we op zoek naar nieuwe materialen. Wij hebben geëxperimenteerd met andere materialen zoals plexi, hout, kunststofmaterialen en zelfs metaalsoorten waarop we rechtstreeks kunnen bedrukken. Zo ontstaan er dan een heleboel nieuwe producten die je kan gaan ontwikkelen.

Innovatie is heel belangrijk voor ons omwille van onze klanten, vooral reclamebureaus en marketeers, die altijd op zoek zijn naar een vernieuwend idee. Naar een unieke manier om hun klanten aan te spreken. Daarom moeten wij dus ook altijd een stapje voor zijn op de rest. Innovatie is dus eigenlijk inherent aan ons businessmodel en aan onze klanten.

Heel vaak groeit innovatie uit een vraag die aanvankelijk niet opgelost raakt. Samen met onze klanten zoeken we naar oplossingen, leren we uit eerdere pogingen en brengenverbeteringen aan. Daarom hebben we ook mensen in huis gehaald die een innovatieproces kunnen leiden en ondersteunen. Zo hebben wij bv 2 productontwikkelaars in dienst, dat is vrij uniek binnen een drukkerij. Zij kunnen samen met de klant op zoek gaan naar een nieuwe verpakking voor een product of een nieuw soort display voor op een beurs.

Zo komen we tegemoet aan de specifieke noden van de klant en net dat is onze kracht. Wie innoveert, moet uitgaan van zijn eigen sterkte, maar moet zich ook durven beroepen op de expertise en de kracht van anderen. Daarom proberen we ons te omringen met slimme, flexibele bedrijven die zelf ook op een open manier met elkaar willen omgaan. Van die kennisuitwisseling kan je veel leren.”

Bekijk hier het filmpje uit de portretreeks Limburgse Innovatiehelden

Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube