Crius Group

Online opmaken en beheren van boeken

De layout van boeken wordt voornamelijk verzorgd door prepress bedrijven en freelance grafici. Na een eerste proef komen er meestal nog meerdere correctierondes waarin de auteurs en de redactie wijzigingen aanbrengen op een geprinte versie van de proef. Deze correcties worden dan door de zetter/opmaker aangebracht in het opmaakbestand en een nieuwe PDF wordt gemaakt.

Deze manier van werken is al decennia gangbaar maar heeft enkele belangrijke nadelen. Het aantal correcties is moeilijk te voorspellen, soms resulterend in onverwacht hoge kosten. Doordat de redactie de correcties aanduidt op de print, moeten die door de zetter nog uitgevoerd worden in de zetbestanden: dubbel werk dus. Uiteraard leidt deze aanpak ook tot sterke vertragingen bij het drukklaar krijgen van een boek.

Crius ontwikkelt de CORE technologie om uitgevers een online tool en dienst aan te bieden die het publicatieproces versnelt en beduidend goedkoper maakt.

Voor de ontwikkeling van het CORE concept verkreeg Crius de financiële steun van het IWT voor de uitvoering van een KMO Innovatieproject. Twee uitdagingen liggen aan de basis van dit project. Bestaande web2print oplossingen maken het enkel mogelijk één of enkele pagina’s te behandelen. Crius ambieert een toepassing waarin hoofdstukken tot zelfs ganse boeken aangepakt kunnen worden. Verder is een gebruiksvriendelijke interface cruciaal voor de beoogde uitgeversmarkt. Correcties moeten intuïtief aangebracht kunnen worden in een interface vergelijkbaar met een tekstverwerker. Crius schakelde voor de uitvoering van dit project de kennis in van twee subcontractors, maar neemt zelf het grootste deel van het ontwikkelwerk op zich.

Het project resulteerde vrij snel in de ontwikkeling van een eerste prototype dat met veel succes werd geïntroduceerd op de Frankfurter Buchmesse. Dit eerste prototype biedt het bedrijf de kans om potentiële klanten al te laten kennismaken met de tool en daardoor interessante feedback te krijgen voor de ontwikkeling van de finale tool. Zowel de nieuwheid van deze ontwikkeling als het beduidende valorisatiepotentieel voor Crius werden door de IWT-jury sterk gewaardeerd.

Bij het opstellen van het IWT dossier heeft Crius zich laten begeleiden door Kurt Peys, innovatieadviseur bij het Innovatiecentrum provincie Antwerpen. Hij fungeerde als klankbord bij het opstellen van het dossier.

Meer info:

Innovatiecentrum provincie Antwerpen
Kurt Peys
kurt.peys@innovatiecentrum.be
T: +32 3 216 21 61
M: +32 479 80 30 08

Crius Group
Industriepark 20 - B
2235 Houtvenne
www.crius-group.com

 

 

 

 

Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube