Decoline

Wim Verhoeven gedelegeerd bestuurder van Decoline “Innoveren versterkt loyauteit van je klant”

Decoline uit Overpelt ontwikkelt en produceert ophangtechnieken voor gordijnen. Daarbij wordt veel aandacht besteed  aan het voortdurend verfijnen van het product.

Gedelegeerd bestuurder Wim Verhoeven: “Innoveren betekent voor ons gelijk het incrementeel verbeteren van onze producten. Neem nu de vouwgordijnen die verticaal omhoog getrokken worden. De eerste vouwgordijnen waren vrij groot en moesten met behulp van linten worden opgetrokken. Wij ontwikkelden een systeem met een kleine cassette die met behulp van fijne koordjes op en neer kan worden getrokken. Door een motor toe te voegen kan dat systeem zelfs automatisch worden bediend als de klant dat wenst.

Daarnaast besteden we ook aandacht aan het verbeteren van het productieproces. Een voorbeeld is de klittenband voor vouwgordijnen die je in een profiel moet schuiven. De lijm die daarbij gebruikt werd, begon vaak te verkleuren onder invloed van het zonlicht of de warmte. Wij hebben een systeem bedacht waarmee we de klittenband kunnen inschuiven zonder  lijm te gebruiken.

De belangrijkste ideeën halen we uit de wisselwerking met onze klanten. Wij organiseren vaak seminaries en luisteren dan naar de vragen en noden van onze klanten. Om er daarna een antwoord op proberen te vinden. Daarbij kijken we in eerste instantie naar wat er al op de markt actief is. Hoe doen anderen het? Maar we roepen ook externe expertise in van bv het Designcentrum Vlaanderen of van Innovatiecentrum Limburg. Voor het ontwikkelen van een product hebben we een subsidiedossier ingediend dat ook is goedgekeurd. Daarmee konden we onze plannen veel professioneler uitvoeren. Door te innoveren hebben we een sterke loyauteitsband opgebouwd met onze klanten. Als zij zien dat we hun problemen ernstig nemen en er een oplossing voor proberen te zoeken, beschouwt de klant dat als een kwaliteitswaarborg.

Bij innovatie is het belangrijk om te controleren of het product dat je voor ogen hebt, nog steeds een product is dat de klant eigenlijk wil. Dat je niet gaat ontwikkelen om te ontwikkelen.  En door je enthousiasme soms net je doel voorbijschiet.”

Bekijk hier het filmpje uit de portretreeks Limburgse Innovatiehelden

Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube