Group Nivelles

Group Nivelles, een familiebedrijf met drie broers aan het roer, produceert badkamerartikelen. Deze fabrikant uit Gingelom ontketende met de ontwikkeling van de I-drain - een nieuw soort sifon-  een revolutie op de  markt.

Geert Nivelles, hoofd ontwikkeling van de Group Nivelles: ”De inbouwhoogte van conventionele sifons zorgde vaak voor problemen bij het installeren van een drempelloze douche.  Daarom hebben wij de functie van de sifon, namelijk geurafsluiting, op een totaal andere manier benaderd.  We hebben lang nagedacht over een mogelijke oplossing, maar eenmaal we de I-drain hadden bedacht ging de ontwikkeling ervan razendsnel. Door het gebruik van een schroefdeel kunnen we de I-drain gebruiken in materiaal van eender welke dikte. Bovendien kunnen we de I-drain toepassen in verschillende producten: afvoergoten, doucheplaten en wastafels.

Meteen bleek dat we een gigantische troef in handen hadden. Door het  toepassen van de I-drain in afvoergoten, realiseren we wereldwijd de laagste inbouwhoogte voor een goot.  Hierdoor moeten architecten minder chape laten plaatsen en hoeven ze dus minder zware constructies te voorzien. De I-drain lost dus eigenlijk een constructie-technisch probleem op.  Ook de toepassing in wastafels levert voordelen op. Dankzij de I-drain zijn de uitsparingen voor traditionele sifons overbodig geworden waardoor er qua design meer mogelijk wordt. Ook rolstoelgebruikers die voordien altijd rekening moesten houden met de sifon(uitsparing), krijgen nu veel meer keuze in het design van een wastafel. Als we de I-drain toepassen in doucheplaten  kan de doucheplaat op vloerniveau mee ingebouwd worden en kan je dus een drempelloze instapdouche installeren. Dat zorgt vooral op visueel vlak voor mooie oplossingen.

De ontwikkeling en toepassing van de I-drain heeft ons geen windeieren opgeleverd. In de Belgische markt zijn wij marktleider geworden op vlak van douchegoten. In het buitenland heeft de I-drain ons een heel grote naamsbekendheid opgeleverd waardoor we meer kunnen exporteren. Zelfs grote producenten van badkamerartikelen kiezen met volle overtuiging voor ons product!

Bovendien heeft het innovatieproces een echte boost veroorzaakt onder onze medewerkers. Onlangs zijn we met het bijna voltallige bedrijf naar een grote beurs in Duitsland geweest. De reacties na afloop waren gigantisch. Je merkt meteen dat onze werknemers trots zijn op wat wij realiseren. “

Bekijk hier het filmpje uit de portretreeks Limburgse Innovatiehelden

Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube