Heatsail | Terrasverwarmer met infrarood technologie

Stel je de volgende situatie voor. Je zit met een vriend op een terras op een zonnige herfstavond en na verloop van tijd begint het af te koelen. De uitbater van de taverne komt daarom de gasbrander aansteken om het terras te verwarmen. Je ziet hem vergeefse pogingen doen om de brander aan te krijgen en wanneer dat eindelijk lukt, is de avondlijke sfeer verpest door een gasgeur. Veel mensen zouden zich even storen en over gaan tot de orde van de dag. Dat was niet het geval bij Philip Dubois en Luc Teblick. Toen ze zelf geconfronteerd werden op een kille herfstavond met een slechtwerkende gasbrander, stelden ze zich een terras voor waarin aangename warmte wordt geleverd tegen energiegunstige voorwaarden.


Zoals het goede ondernemers past, gingen ze zich eerst verdiepen in het aanbod op de markt. De meeste alternatieven zijn gebaseerd op gas en elektrische verwarming, wat niet echt een duurzame oplossing is. Bij hun zoektocht kwamen ze in contact met ver-infrarood technologie. Infrarood omvat energiegolven met een langere golflengte dan zichtbaar licht. Ver-infrarood is daarbij de uiterste vorm, met als kenmerk dat ze niet de omgevingslucht opwarmen maar wel de objecten in de ruimte, dus ook het menselijke lichaam.

Maar hoe maak je van zo’n interessante technologie een product op maat van bv. horeca. Philip Dubois nam contact op met het Innovatiecentrum. “Samen brachten we de grootste risico’s van het project in kaart”, stelt hij. “Via gesprekken met onder meer Centexbel en Hogeschool Gent kregen we wat meer inzicht in de technische aandachtspunten. Verder werden ook ideeën uitgewisseld omtrent  de marktaanpak.” Vrij snel kwam Heatsail tot het inzicht dat starten met een minimaal product dat voldoet aan de marktnood de meest haalbare benadering was. Dit resulteerde in de ontwikkeling van de DOME. De vraag naar het product nam snel toe. Het Innovatiecentrum bracht Heatsail daarom in contact met Flanders Investment and Trade om ook ondersteuning te krijgen bij de internationale uitrol van het product. Ondertussen is Heatsail via agenten op de markt in diverse landen binnen Europa, maar ook Australië en de Verenigde Staten.

Meer info:

Innovatiecentrum provincie Antwerpen
Kurt Peys
kurt.peys@innovatiecentrum.be
T: +32 3 216 21 61
M: +32 479 80 30 08

Heatsail
Oudeleeuwenrui 36
2000 Antwerpen
www.heatsail.com
Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube