Kazi | Digitale matchmaker tussen afgestudeerden en rekruteerders

In de huidige rekrutering zijn er twee grote problemen. Enerzijds kost het aanwervingsproces van een hoger opgeleide van vacature tot indiensttreding gemiddeld € 15.000. Anderzijds denkt 40% van nieuwe werknemers na een jaar dat ze een verkeerde keuze gemaakt heeft. Er bestaan momenteel al verschillende apps om een match te maken tussen werknemer en werkzoekende. Deze zijn echter weinig effectief gebleken omdat ze vooral steunen op harde criteria zoals opleiding, woonplaats, en salariswensen.


Kazi is een innovatieve app die deze twee problemen aanpakt door de focus te leggen op zachte criteria zoals de teamrol en de waarden van zowel het bedrijf als de werkzoekenden. Hierdoor wordt een betere matching verkregen, waardoor het verdere rekruteringsproces minder tijdrovend is en de kans op een duurzame match sterk verhoogt.

Anderen hebben deze methode al eerder geprobeerd, maar ofwel werd het matchen van de zachte criteria zo complex dat het enkel door experts kon worden uitgevoerd, ofwel bleef de kwaliteit van de matching te laag. Beide wilden de oprichters van Kazi, Hura en Riverrun, ten allen prijzen voorkomen.

Daarom werd een uitvoerig onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma opgezet in samenwerking met Thomas More hogeschool in Mechelen om een voldoende eenvoudige, maar toch uitermate effectieve profilering en bijhorende matching algoritmes te ontwikkelen. Daarvoor diende eerst te worden uitgezicht welke zachte criteria het meest doeltreffend zijn in matching tussen bedrijf en werkzoekende. Vervolgens werd de doeltreffendheid, eenvoud en gebruiksvriendelijkheid van de profileringsvragenlijst grondig belicht. Hierop wordt een web app ontwikkeld om het profiel van zowel werkgever als potentiële werknemer eenvoudig te bepalen. Deze ontwikkeling werd ondersteund door een innovatiesubsidie waarbij het Innovatiecentrum begeleidde.

Dit gebeurde het afgelopen jaar met hulp van meer dan 500 studenten van Thomas More hogeschool en 5 pilootbedrijven AZ Herentals, Aurelium, BNP Paribas Fortis, Glacio-Ijsboerke, en het Wit-gele Kruis. In mei volgde een laatste uitvoerige test met 332 laatstejaarsstudenten en 54 bedrijven met 62 vacatures. Zo komt Kazi als startup met een oplossing op de markt die onmiddellijk vertrouwd wordt, werkbaar is én de nodige schaal heeft bij zowel werkgevers als werkzoekenden. En dat is uniek in de wereld.

In de loop van juni 2016 rolt Kazi de eerste versie van deze web applicatie uit (http://www.kazi.be/nl). De app is gratis voor zowel werkgever als potentiële werknemer. De resultaten van het eerste jaar zullen verder ingezet worden om de profilering en de achterliggende algoritmes nog verder te valideren en verfijnen.

Meer info:

Innovatiecentrum provincie Antwerpen
Bert Reekmans
bert.reekmans@innovatiecentrum.be
T: +32 3 216 21 61
M: +32 477 993 907

Kazi
Ijsselsteinstraat 10
2200 Herentals
www.kazi.be

Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube