Lambrechts Konstruktie

Innovatie door downscaling

Als je een lekker glas bier aan je lippen zet, dan is dat mede dankzij de goede kwaliteiten van  de vaten waarin het  opgeslagen is.  Die vaten worden veelvuldig gebruikt. Gelukkig gebeurt dit na een grondige reiniging. Het proces van reiniging en hervulling gebeurt grotendeels automatisch. Het maken van was– en vullijnen voor vaten is de kerncompetentie van Lambrechts Konstruktie uit Puurs. 

In het marktsegment van de vulinstallaties voor biervaten krijgt Lambrechts steeds meer vragen van klanten naar mobiele en flexibel om te stellen installaties die én minimum dezelfde bedrijfszekerheid hebben én onderhoudsvriendelijk zijn én dezelfde productiviteit garanderen. Klanten hebben immers meer en meer een groter assortiment aan eindproducten die in kleinere batchen worden geproduceerd. Het verminderen van de ‘footprint’ van de machines is daarbij ook een trend die zich in de wereldmarkt voordoet.

Lambrechts nam de uitdaging aan en maakte plannen voor de ontwikkeling van een mobiele was– en vullijn die volgens een ‘plug and produce’ principe kan ingezet worden. Het concept van een stationaire vullijn moest daartoe sterk herbekeken worden. De belangrijkste uitdaging lag in het goed kunnen scheiden van natte en droge zones in zo’n compacte installatie. Een behoorlijk complex ontwikkeltraject... dus klopte Lambrechts aan bij het Innovatiecentrum Antwerpen.

Samen werd een aanvraag tot IWT-subsidie ingediend. IWT honoreerde de aanvraag zodat Lambrechts extra middelen kon besteden aan de ontwikkeling van een prototype. 9 maanden na de conceptfase is de Monobloc 80 unit een feit en zijn de eerste installaties al verkocht. Extra interessant is dat deze mobiele unit kan inspelen op de vraag van sommige klanten om voor kleine producties in loonafvulling te werken. De installatie kan dus ook gehuurd worden. Een nieuw business model diende zich zo aan.

Lambrechts Konstruktie is een mooi voorbeeld van een KMO die blijft zoeken naar nieuwe marktnoden en die durft vertalen in productinnovatie en nieuwe diensten.

Meer info:

Innovatiecentrum provincie Antwerpen
Kurt Peys
kurt.peys@innovatiecentrum.be
T: +32 3 216 21 61
M: +32 479 80 30 08

Lambrechts Konstruktie
Gansbroekstraat 25
2870 Ruisbroek
www.lambrechts-group.be
Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube