Lynxcare | Digitalisering in de zorg, niet zo ver-van-mijn-bed

Digitale gezondheidstoepassingen, de ver-van-mijn-bed-show? Niets is minder waar.  Steeds meer ondernemingen zien niche opportuniteiten om succesvol te innoveren in de zorg. Neem nu Lynxcare, een veelbelovende starter die de veelheid aan patiënt-specifieke informatie op een inzichtelijke en gebruiksvriendelijke wijze ter beschikking stelt aan zorgverleners.

Wist je dat slechts 10% van de beschikbare medische informatie beschikbaar is voor jouw behandelende arts? De overige 90% (onderzoeken, consultaties, huisartsen, operatieverslagen, …) zit op heel verschillende digitale plaatsen verspreid en in verschillende formats en standaarden versleuteld. Deze massa aan inzichtelijke data biedt heel wat mogelijkheden, mocht ze geïnterpreteerd en gebundeld kunnen worden.

LynxCare ontwikkelde een slimme technologie die bestaande patiëntinformatie automatisch screent op relevante parameters én volgens standaard terminologie vertaalt naar bruikbare, klinische inzichten voor de patiënt of de zorgverlener. Met één muisklik wordt zo de toestand van de patiënt op heel uiteenlopende domeinen zichtbaar. Deze digitale oplossing geeft artsen en zelfs ziekenhuizen de mogelijkheid patiënten efficiënter op te volgen en hen meer geïndividualiseerde zorg te bieden. Tegelijkertijd geeft het softwarepakket ook de patiënt een overzicht van wat hij/zij voor, tijdens en na de behandeling/therapie mag verwachten.

Op aanraden van het Innovatiecentrum nam Lynxcare reeds vroeg in het ontwikkelingsproces deel aan een gebruikerspanel. Diverse zorgverleners en patiënten gaven daar nuttige feedback op de software. Op basis daarvan selecteerde IMEC hen voor hun iStart programma. Dat zorgde meteen ook voor de eerste externe funding.

Ondertussen staat Lynxcare een eind verder: ze zijn volop bezig de verkoop op te schalen en nieuwe internationale markten te verkennen. Het Innovatiecentrum is daarbij sparring partner, klankbord en reikt nieuwe netwerken aan. En wij kijken mee uit naar de resultaten.

Meer info:

Innovatiecentrum Lynxcare NV
Kristine Debruyne Oppemstraat 13
kristine.debruyne@innovatiecentrum.be 3080 Tervuren
T: +32 16 31 10 83 info@lynxcare.eu
M: +32 499 58 53 67 www.lynxcare.be
Auteur: Kristine Debruyne

Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube