Mamzel

Kim Hardy en Kim Severy van Mamzel: “Vraag hulp!”

Vanuit hun Mamzel-hoofdkwartier in Hasselt sturen ‘Oppermamzellen’ Kim Hardy en Kim Severy een legertje aan van ruim 35 Mamzellen: “Dat zijn demonstratrices die bij mensen thuis of bij bedrijven fijne kadoo-artikelen aanbieden. Fijne kadootjes, ook voor jezelf.

Het vernieuwende van ons concept ligt in een aantal factoren. Zo combineren we het klassieke homeparty-model met een on-line verhaal: er is de website en we communiceren vooral on-line met onze klanten. Mamzel probeert haar verhaal  op een zachte manier te brengen. Wij gaan niet duwen. We zijn heel actief in de social media op Facebook bijvoorbeeld en via een maandelijkse on-line nieuwsbrief. Hierdoor kunnen we heel persoonlijk communiceren, alsof je 1 op 1 spreekt. Maar tegelijk doe je dat tegen een grote groep mensen. Zo creëer je een community waar klanten graag deel van willen uitmaken. De sociale media dwingen ons ook tot eerlijkheid: alles wat niet juist is, is open en bloot zichtbaar ‘to all’. Hierdoor kan je dus niet anders dan correct zijn en perfectie met een strikje leveren. Daarnaast zijn onze producten net dat tikkeltje anders. Homeparties bestaan al lang en het aanbod omvat meestal huishoudspullen. Onze producten bieden een combinatie van én nut én vrolijkheid. Het kunnen gebruiksvoorwerpen zijn, maar ook gewoon leuke, kwaliteitsvolle hebbedingen waar je meteen blij van wordt. Mamzel wordt meer en meer een begrip: “Ik ben een Mamzel, ik ga mamzellen, mamzelligheid, enz”. We willen ook graag eigen Mamzelproducten lanceren. Daar gaat wel wat ontwikkelingswerk aan vooraf, maar de eerste dingen zijn op komst.

Het idee voor allerlei innovaties kwam van ons, maar we hebben wel de hulp ingeroepen van het Innovatiecentrum Limburg. Adviseur Anke heeft een brainstormsessie geleid met heel ons team Mamzellen. Daar zijn ontzettend veel nieuwe en frisse, ja …‘mamzellige’ ideeën uitgekomen. Ook heeft zij ons in contact gebracht met iemand die nu een app aan het maken is voor de I-pad. Binnenkort kan je de Mamzel-cataloog op de i-pad zetten. Onze tip? Vraag hulp, want die is er! Je moet het gewoon vragen. Het was een stap om bij het Innovatiecentrum aan te kloppen, maar zij wezen ons wel  op kansen waar we zelfs het bestaan niet van kenden en die we anders niet hadden benut.”

Bekijk hier het filmpje uit de portretreeks Limburgse Innovatiehelden

Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube