Mèrline | Handschoenen voor alle seizoenen

In 2012 startten Wim Lettens en Leen Christiaens met Mèrline hun zoektocht naar een oplossing voor handbescherming voor de actieve vrouw ‘on the go’. Dit zijn modieuze handschoenen voor wanneer je onderweg bent op de trein, in luchthavens, in de stad, naar kantoor.

Dat traditionele winterhandschoenen geen antwoord kunnen bieden op deze specifieke behoefte, is duidelijk. De bestaande types van handschoenen missen kerneigenschappen waar de actieve vrouw vandaag de dag veel belang aan hecht, zoals maximaal behoud van de tastzin, bediening touch screen, ademend, huidverzorgend, zacht, anti-bacterieel, enz.

Mèrline ging daarom op zoek naar mogelijkheden om bovenstaande eigenschappen samen te brengen in een set next-generation fijne, zachte, quasi-naadloze luxury fashion all-season gloves.

Ze ontwikkelden hiervoor een eigen productieproces WelTecs. De technologie biedt een innovatief alternatief voor traditioneel manuele confectie/stikwerk: fijne stoffen worden via computergestuurde lasertechnologie met elkaar verbonden. Er komt m.a.w. geen naald en draad meer aan te pas. Het resultaat is een zeer fijne en sterke naad die, indien de stof elastisch is, ook rekbaar is. Toepassing van de technologie zit in de productie van o.m. sportkledij en lingerie.

Mede-oprichter Wim Lettens: “Door een geautomatiseerde integratie van de componenten vermijden we manuele manipulaties, waardoor we een zeer grote nauwkeurigheid bereiken. Deze laat toe om ook buiten standaardmaten (S-M-L) te werken en gepersonaliseerde producten op te leveren, ‘custom fit’ in de echte zin van het woord.”

“Het komt er nu op aan om een geschikte partner te vinden voor de eindafwerking om van de gloves een volwaardig accessoire te maken met het cachet en de uitstraling die we voor ogen hebben, voortbouwend op onze Belgische origine”, aldus mede-oprichtster Leen Christiaens. “De stof die we gebruiken is digitaal printbaar. Er kan dan ook gestreefd worden naar een perfecte match met de afwerking en kleuren van de rest van de outfit.” Leen Christiaens sluit af: “Gesterkt door onze technologische doorbraak, werkt Mèrline nu verder om de travel gloves marktklaar af te werken. Dit kan in partnership met geïnteresseerde labels voor een perfecte afstemming op respectievelijke collecties. Daarnaast zoeken we bijkomende investering ter ondersteuning van productie en internationale groei.”

Mèrline werd tijdens de ontwikkeling ondersteund door het Innovatiecentrum. Heb je ook een baanbrekend innovatief idee? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, misschien kunnen we ook jou helpen bij de realisatie er van.

Meer info:

Innovatiecentrum provincie Antwerpen
Bjorn Kiekens
bjorn.kiekens@innovatiecentrum.be
T: +32 3 216 21 61
M: +32 473 66 21 57

Mèrline
info@merline.be
M: +32 485 74 96 90
www.merline.be

Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube