Moovly | Eenvoudige animatievideo's maken

Videoboodschappen en animatiefilms zijn niet alleen populair bij de jeugd. Ook de bedrijfswereld maakt er meer en meer gebruik van. Dankzij Moovly kan iedereen met een doorsnee PC-ervaring een eigen animatievideo maken met banners en andere bewegende visuele en audiovisuele content.

We spraken met Geert Coppens, mede-oprichter van Moovly, over het ontstaan van de onderneming, over de technologie en over de toekomst.

Spin-out

Moovly is de naam van het bedrijf uit Diegem maar ook de merknaam van het 'cloud-based digital media en content creation platform'. Geert Coppens legt uit: "Het bedrijf is ontstaan in 2013 als een spin-out van Instruxion, dat gespecialiseerd is het maken van professioneel maatwerk in multimedia. Het maken van dergelijke content is werk voor specialisten, die hiervoor van gespecialiseerde en complexe software gebruik maken. Het idee ontstond om een eenvoudig programma te maken zodat klanten met enkele klikken zelf hun animatiefilmpjes zouden kunnen maken en aanpassen naar hun eigen noden. Met het Moovly-platform zijn we hierin gelukt. Op dit ogenblik hebben we al meer dan 250.000 geregistreerde gebruikers."

Technologie & innovatie

Geert Coppens spreekt geanimeerd over de technologie waarop het platform gebouwd is: "Hoe simpel het ook is om Moovly te gebruiken, achter de schermen zit een complexe architectuur van verschillende technologieën die de combinatie van verschillende soorten audiovisuele componenten mogelijk maakt. Gebruikers slepen grafische objecten uit de bibliotheek naar een werkblad (stage) en gebruiken een tijdslijn om deze van animatie-effecten te voorzien. Eigen media, zoals beelden, geluiden, muziek en video kunnen eveneens toegevoegd worden en met de andere objecten gesynchroniseerd. Exporteren kan in alle populaire videoformaten. De kern van succes van Moovly bestaat er in om, zonder expertise, indrukwekkende multimedia effecten te creëren en zo zelf makkelijk en goedkoop professioneel ogende content te genereren."

 "In de nabije toekomst willen we onze technologie verder ontwikkelen“, zegt Geert Coppens. "Dat moet ons toelaten om de compatibiliteit te verzekeren met het groeiende gamma multimediatoestellen zoals tablets, smartphones, televisietoestellen,... Bovendien zal het dan ook mogelijk zijn om interactiviteit in te bouwen. Dat schept op zijn beurt weer nieuwe mogelijkheden, bijvoorbeeld voor games, kwissen of interactieve content apps."

Business model

"Onze doelgroepen zijn de bedrijfswereld, het onderwijs en de individuele gebruikers", vertelt Geert Coppens, "en dit wereldwijd. Het Moovly-platform wordt in zijn basisversie gratis aangeboden. Wie om professionele redenen een hogere kwaliteit wenst of met de eigen huisstijl wil werken, kan beroep doen op de betalende functionaliteiten. Het onderwijs en non-profit organisaties mogen rekenen op flinke kortingen. Daarnaast bouwen we voor een netwerk van specialisten een partnerprogramma uit. Zij kunnen bedrijfslicenties van Moovly doorverkopen en daarrond hun eigen diensten leveren, zoals maatwerk, grafische bibliotheken of opleiding."

Internationale ambities

Geert Coppens is duidelijk over de internationale ambities van Moovly: "We mikken resoluut op de wereldwijde markt en willen de referentie worden in dit marktsegment. Vlaanderen is ons testgebied, maar vanaf nu willen we internationaal gaan. Amerikaanse bedrijven als Colgate en Cisco gebruiken Moovly nu al. In deze snel veranderende ICT-wereld is het cruciaal om het platform snel te verspreiden. Om dit mogelijk te maken werd recent meer dan 1 miljoen euro aan risicokapitaal opgehaald. Op relatief korte termijn willen we ook een vestiging in de US opzetten."

Meer info:

Innovatiecentrum Moovly
Rik Candries Koning Albertlaan 114
rik.candries@innovatiecentrum.be 9000 Gent
T: +32 16 31 10 85
M: +32 487 37 07 88 www.moovly.com
Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube