Nallian

Nallian verwerft IWT subsidie en haalt € 1 250 000 kapitaal op bij investeerders om te versnellen in groei en innovatie

In 2012 klopte de start-up Nallian aan bij het Innovatiecentrum met het idee om een collaboratief platform in de cloud te ontwikkelen waarin bedrijven binnen een logistieke keten informatie uitwisselen die op elk moment up-to-date is. Kernidee: zorg ervoor dat de data uniek zijn (‘single version of the truth’) zodat wijzigingen aan data direct voor alle partners in de logistieke keten zichtbaar zijn, uiteraard in zoverre ze toegang hebben tot die data. En maak het mogelijk dat verschillende partijen in de keten gezamenlijk kunnen werken aan documenten met duidelijk afgebakende toegangsrechten.


Dit idee kwam niet zomaar 'out of the blue'. Nallian zag in de markt een toenemende nood binnen logistieke ketens om integratietijden te verlagen. Waardeketens worden door de globalisering immers steeds complexer. Het opnemen van nieuwe spelers in de keten resulteerde met bestaande 1 op 1 - integratiemethoden in lange en dure integratieprojecten.

Het uitwerken van een cloud gebaseerd platform stelde Nallian voor nogal wat uitdagingen: het opzetten van de datastructuur, het snel kunnen connecteren van nieuwe spelers in de logistieke keten, het toelaten dat documenten door verschillende spelers in die keten worden aangepast met respect voor de nodige autorisaties, … Voldoende uitdaging om een IWT innovatiesubsidie aan te vragen. De subsidie werd toegekend en een eerste versie van het Nallian platform werd in de loop van 2014 in de markt gelanceerd. Bedrijven als Balta en BRUcargo zagen het potentieel van het platform en werden klant. Qua marktvalidatie kan dat tellen.

Groei vergt kapitaal, niet enkel werkkapitaal voor marketing en sales, maar ook om de innovatielat alsmaar hoger te leggen. Anno 2015 begeleidde het Innovatiecentrum Nallian bij een tweede IWT-aanvraag om het platform toegankelijker te maken voor applicaties door derde partijen. Het IWT gelooft duidelijk ook in het concept en kende 185.000 EUR toe voor de realisatie van dit nieuwe project. Die erkenning was ongetwijfeld ook een hefboom om ook private investeerders mee over de brug te trekken. Investeringsfonds Newion Investments uit Nederland stapt in het kapitaal en verzekert Nallian zo van de nodige middelen om haar ambities te realiseren.

Eens te meer is duidelijk dat Vlaamse Start-ups en kmo’s, mits de nodige ambitie en ondersteuning, het potentieel hebben om internationaal door te groeien. Nallian schiet nu uit de startblokken om haar internationale groei waar te maken. Waar wacht jij nog op?

Meer info:

Innovatiecentrum provincie Antwerpen
Kurt Peys
kurt.peys@innovatiecentrum.be
T: +32 3 216 21 61
M: +32 479 80 30 08

Nallian
Kraaiven 7
3140 Keerbergen
www.nallian.com
Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube