New Tinxs | voorgoed veilig verbonden

Een mobiele router/sensor hub die gelijk waar en wanneer veilige verbinding garandeert: dat is Linxs in een notendop. Het maakt van de tool zowat de LinkedIn van de informatietechnologie: er is immers altijd een link mogelijk met alles.

Linxs is een ontwikkeling van het in 2015 opgerichte Brugse bedrijf New Tinxs, gespecialiseerd in technologie voor industrie 4.0. CTO Koen De Mol: “New Tinxs heeft twee pijlers: managed Wi-Fi, waarbij we een platform aanbieden dat grote organisaties gebruiken om Wi-Fi voor hun eigen klanten te voorzien, en IoT-projecten op maat van bedrijven.”

CEO Gery Pollet: “Het idee van Linxs volgde daaruit. Steeds meer B2B-klanten vroegen ons om een kleine, intelligente, op afstand te managen en mid-price mobiele router die niet alleen 4G en Wi-Fi aanbood, maar ook IoT-sensoren kon ondersteunen. Marktonderzoek, dat ons zelfs tot in China bracht, leerde ons dat dergelijk toestel – op het snijpunt van goedkope Wi-Fi devices en professionele mobiele routers – eenvoudigweg niet bestond. Dus besloten we, in samenwerking met imec, het dan maar zelf te maken. Resultaat? Linxs, een combinatie van een geavanceerde mobiele router en IoT sensor hub met méér dan tien ingebouwde sensoren, in een behuizing niet groter dan een flinke smartphone.”

De constante connectiviteit via Linxs opent een waaier aan toepassingsmogelijkheden: op afstand monitoren van machineparken of kostbare privébezittingen, luchtkwaliteit meten via sensoren in bushokjes, op elk moment en overal veilig verbinding maken met het bedrijfsnetwerk, rijgedrag in kaart brengen, enzovoort. Het moet ook niet per se groots zijn: zo kan Linxs de salesvertegenwoordiger helpen om de klant onlinezaken te tonen, of het geeft de consument overal toegang tot zijn muziek. Om maar te zeggen: er is véél mogelijk.

Via imec kwam New Tinxs in contact met het Innovatiecentrum, dat meehielp in het uitwerken van het Vlaio-subsidiedossier en een plan van aanpak. Gery Pollet: “Verder kregen we nuttig advies over intellectuele eigendom en financieringsmogelijkheden. Maar hun grote meerwaarde was de brede vraagstelling, die ons het helikopterzicht op de bedrijfsvoering hielp behouden.” Het Innovatiecentrum maakte de zaakvoerders ook bewust van de mogelijkheid om binnen een groeisubsidie – dankzij de begeleiding van het Innovatiecentrum eveneens goedgekeurd –  hun internationalisatie luik vervroegd en professioneel uit te bouwen.

Meer info over Linxs, dat sinds oktober 2017 beschikbaar is, vindt u hier.

Meer info:

Innovatiecentrum West-Vlaanderen
Matthias Marescaux
matthias.marescaux@innovatiecentrum.be
M: +32 476 86 25 64

New Tinxs
Vaartdijkstraat 19/A
8200 Brugge
www.newtinxs.com

Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube