NV Lambrechts

Familiale groothandel in verwarming en sanitair

NV Lambrechts is een familiale groothandel in verwarming en sanitair. Het bedrijf ontwikkelde een softwaretool om het water- en warmtecomfort in woningen te berekenen.


Voor afgevaardigd bestuurder Jeffry Lambrechts is innovatie levensnoodzakelijk: “N.V. Lambrechts bestaat al 65 jaar. Wij verkopen niet alleen sanitair en verwarming, maar wel water- en warmtecomfort. We vertrekken steeds vanuit de vraag en de behoefte van de klant om dit comfort zo op maat van de eindconsument te bepalen. In 2009 zijn wij met een innovatieproject gestart om dat water- en warmtecomfort op een heel objectieve, rationele manier te kunnen bepalen.

Daar zijn heel wat berekeningen bij nodig. Om die te kunnen bepalen, hebben we een softwaretool ontwikkeld samen met de Limburgse hogescholen PHL, KHLim en Xios. Onze tool stelt de klant in staat om op een eenvoudige manier te kunnen nagaan wat de invloed is van het warmtecomfort op het E-peil en de k-waarde van zijn woning. Welke invloed heeft dat op het investeringsbudget en bovenal: wat is de terugverdientijd? Dankzij onze tool kan elke gebruiker op een eenvoudige manier een aantal simulaties doen om dit te berekenen.

Tijdens dit hele innovatietraject konden we steeds beroep doen op het Innovatiecentrum Limburg. Zij brachten ons meteen met de juiste onderzoekers in contact en dat heeft het proces versneld. Ook hielpen ze ons om het overzicht te behouden. Wat niet zo eenvoudig is omdat er in een woning diverse technieken zijn die met elkaar communiceren en die op de juiste wijze op elkaar moeten inspelen. En tot slot hielp de innovatieadviseur ons bij het verkrijgen van een IWT-subsidie die we ook effectief bekomen hebben.

Onze nieuwe tool maakt een zeer groot verschil. Zowel onze professionele klanten als de particulier hebben er heel positief op gereageerd. Omdat hij zo eenvoudig is, er zoveel informatie in zit, en ook uitkomt. En vooral omdat hij zeer objectief is, een aantal woningen permanent wordt gemonitord zodat we ook kunnen bewijzen dat de tool juist is en correct. Daarom stellen we hem voor iedereen open op de website www.mijnwarmtecomfort.eu. Het hele innovatieproject is zeer vlot verlopen, beter dan verwacht zelfs. En dat dankzij de geweldige steun van de Limburgse hogescholen die met heel veel vuur samen met ons het project hebben uitgewerkt.”

Bekijk hier het filmpje uit de portretreeks Limburgse Innovatiehelden

Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube