Rmoni

Het Bilzerse bedrijf Rmoni ontwikkelt draadloze monitoringsystemen.

CEO Bart Meekers: “Wij ontwikkelen hardware en software voor het op afstand volgen en meten van kritische parameters, zoals temperaturen bv in koelcellen, labo’s of ziekenhuizen. Onze systemen zijn draadloos en lopen via een web-interface. Daardoor zijn ze heel makkelijk te installeren en op te volgen. Je kan ze eender waar en wanneer raadplegen op een computer, een tablet of een smartphone.

Rmoni ontstond in 2005 toen mijn schoonbroer Mark Kestens en ik een generieke oplossing bedachten voor klanten die op afstand wilden meten en bewaken. Omdat we allebei een technische achtergrond hebben, konden we die ‘sensor-to-web’-technologie zelf ontwikkelen. De grootste uitdaging lag vooral in de manier waarop we die nieuwe technologie konden vertalen naar een industriële toepassing. Hoe breng je die naar de markt? Hoe maak je daar investeerders voor warm? Hoe ga je klanten overtuigen?

Van bij de start van ons bedrijf heeft het Innovatiecentrum geholpen om een subsidiedossier samen te stellen. De adviseur stimuleerde ons om dat dossier in het juiste formaat uit te schrijven en begeleidde ons tot bij het IWT waar we ons dossier voor een commissie mochten verdedigen. Dat verliep succesvol en zo verwierven we subsidies om prototypes te ontwikkelen. Daarmee konden we potentiële klanten laten proefdraaien. Met de feedback van die allereerste klanten hebben we vervolgens een businessplan uitgeschreven en gingen we op zoek naar investeerders. Ook daarin heeft het Innovatiecentrum ons geholpen. Uiteindelijk zijn we definitief van start gegaan met financiële ondersteuning van LRM en Allegro Investment Fund.

Sindsdien zijn we blijven innoveren en hebben we ongeveer om de 2 jaar een nieuw innovatieproject ingediend. Ons meest recente project is het monitoren van energie via een draadloze, webgebaseerde interface. Ondanks ons vrij prille bestaan hebben we al een mooie lijst klanten in binnen- en buitenland, zoals Mc Donald’s en Universitair Medisch Centrum Utrecht in Nederland. In België hebben we de Panos-broodjeszaken en alle diepvriescentra van O’Cool uitgerust met onze apparatuur en nu staat het OLV ziekenhuis in Aalst op stapel. Ondernemers die willen innoveren, moeten er gewoon voor gaan. Maar laat je goed begeleiden eens je die stap hebt gezet! In Vlaanderen kan je bij tal van instanties terecht voor hulp.”

Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube