Eribel

Het verhaal van Rony Bols startte 25 jaar geleden. Hij specialiseerde zich als zelfstandige in het plaatsen van deuren. Ronny moest hiervoor bij de bank aankloppen om een lening te bekomen voor de aankoop van een aanhangwagen. Dit was het begin van een indrukwekkend groeitraject waarin innovatie een cruciale rol speelde. Vandaag is Rony Bols CEO van een bedrijf met 90 werknemers. Samen produceren ze jaarlijks 80 000 deurbladen en monteren ze 25 000 deuren.

Ronny Bols toont dat innovatie zelfs mogelijk is met een traditioneel product zoals een deur. Waar veel sectorgenoten de gebruikte plaatsingsmethodes, deurbladopbouw en deurkassementen als optimaal beschouwden, durfde Ronny toch verder te zoeken naar betere oplossingen. Daarbij ging hij iedere keer een stap verder in de productieketen. Hij begon met een slimme plaatsingsmethode, pakte vervolgens het deurkassement aan, verbeterde de opbouw van het deurblad en komt nu op de markt met compleet nieuwe deurgehelen. Eén van zijn laatste realisaties is de veiligheidsdeur van de nieuwe gevangenis in Beveren.

Ronny Bols maakt duidelijk dat innovatie een continu proces is waarbij je je blik moet verruimen naar de hele productieketen, van deurbladopbouw tot plaatsingsmethode. Dankzij IWT-subsidies kan Eribel goedkoper innoveren. Het bedrijf doet hiervoor een beroep op het Innovatiecentrum.

Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube