Rycobel | Unieke dienstverlening door behalen nieuwe ISO-norm

Rycobel is gespecialiseerd in apparatuur voor het verbeteren van en testapparatuur voor het meten van productkenmerken. Met de verwerving van het kwaliteitslabel ISO 17025 kan het bedrijf nu als enige in Europa toestellen leveren én kalibreren volgens deze strenge norm.

Rycobel, met hoofdvestiging in Deerlijk, bestaat uit drie pijlers: verbeteren, meten en service verlenen. De eerste pijler focust op verbetering van oppervlaktekenmerken, de tweede op het testen van producten op zoninwerking, schokken en vallen, vibraties, enzovoort. Op die manier wil Rycobel, zoals ook de mission statement het verwoordt, klanten concurrentievoordeel bieden.

Frederik Castelain, één van de drie vennoten van Rycobel: “Om ons diensten gebaseerd businessmodel verder te ontwikkelen, hebben we drie jaar geleden service als derde pijler ingericht. Die omvat een kalibratieafdeling, heel belangrijk voor onder meer de farmaceutische industrie, waar toestellen 100 procent zeker moeten doen wat ze zeggen te zullen doen.” Meer en meer kwam daarom uit verschillende sectoren de vraag om te gaan kalibreren volgens de norm ISO 17025, die de heel strenge eisen beschrijft voor de competentie van test- en kalibratielaboratoria.

“Om die norm te behalen hebben we een groeisubsidie aangevraagd”, gaat Castelain verder. “Op aanraden van het Innovatiecentrum benadrukten we in ons dossier vooral het disruptief moment dat deze norm voor ons bedrijf zal betekenen op vlak van precisie, flow, service, workload, enzovoort. We hebben de subsidie effectief binnengehaald en moeten normaal gezien tegen de zomer de norm halen. Daarmee worden we – voor zover we weten – uniek in Europa. We zijn namelijk het enige bedrijf dat dergelijke apparatuur verkoopt én kan kalibreren volgens ISO 17025.”

Meer info:

Innovatiecentrum West-Vlaanderen
Dominique De Geest
dominique.de.geest@innovatiecentrum.be
M: +32 473 54 04 70
Rycobel
Nijverheidslaan 47
8540 Deerlijk
www.rycobel.com
Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube