Salesflare | Software die verkopers echt helpt

CRM staat voor “customer relationship management” en moet het leven van een verkoper gemakkelijker maken. Als je het de verkopers zelf vraagt zien de meesten zo’n CRM-pakket echter eerder als een last dan een zegen. De reden? Een CRM-pakket helpt voornamelijk om anderen in de organisatie te laten weten waar jij mee bezig bent. Pakketten zoals Salesforce.com en Microsoft Dynamics zijn eigenlijk niet ontworpen om het leven van de verkoper te vergemakkelijken.

Software die verkopers echt helpt

De Vlaamse startup Salesflare maakt hier een einde aan en complementeert CRM met gespecialiseerde software voor verkopers. Waar CRM-software zich focust op het centraal bijhouden van een track record per klant en het faciliteren van administratieve processen, focust Salesflare zich eerder op het assisteren van de verkoper in het behandelen en opvolgen van klanten en ‘leads’.

Als verkoper wil je steeds alle informatie bij de hand hebben die je nodig hebt om een klant te benaderen. “Onze software verzamelt al deze informatie automatisch” vertelt Jeroen Corthout, één van de oprichters van Salesflare. “Hij haalt de contactgegevens van een klant uit zijn e-mailhandtekening, legt linken naar zijn sociale media-accounts en houdt automatisch een overzicht bij van de laatste e-mails, telefoontjes en documenten die je met hem uitwisselde en de meetings die je met hem had.”

Automatisch en intelligent

“Bovendien houdt onze software in het oog of de klant jouw mails leest, de bedrijfswebsite bezoekt of brochures downloadt. Op basis hiervan kan de software jou perfect suggereren wanneer je een klant of ‘lead’ best opvolgt. We werken nu bovendien ook aan algoritmes die binnenkomende mails lezen en jou vertellen of de mail actie verdient of niet. De software kijkt naar zaken zoals het aantal vraagtekens, speciale sleutelwoorden, enzovoorts.”

Innovatie in Vlaanderen

Klinkt ingewikkeld? Jeroen: “Onze software is inderdaad bij de meeste innovatieve oplossingen op de markt. Dat is meteen de reden waarvoor we hiervoor aanklopten bij het Innovatiecentrum. Hans Haagdorens van het Innovatiecentrum gaf ons al de nodige hulp bij het verkrijgen van een IWT-subsidie. Naast IWT konden we eerder ook iMinds, KBC en Telenet overtuigen van ons verhaal. Deze steun heeft ons de mogelijkheid gegeven om met een beter en innovatiever product de markt op te gaan.”

Meer info:

Innovatiecentrum Antwerpen Salesflare
Hans Haagdorens Lange Klarenstraat 19
hans.haagdorens@innovatiecentrum.be 2000 Antwerpen
T: +32 3 216 21 61 www.salesflare.com
M: +32 494 04 74 04
Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube