Seaqx

Met zijn tweeën kan je ook tonnen verzetten

Hoe verplaats je in een productiehal grote onderdelen zoals de wielkast van een windmolen? Hoe breng je de cockpit van een vliegtuig gemakkelijk van productiestap tot productiestap? Dit gebeurt met wieltransporters. Dit zijn dunne rijdende platformen die in staat zijn om gewichten tot 100 ton en meer op te heffen.

Op straat kom je deze wieltransporters normaal niet tegen, maar in productiebedrijven waar zware onderdelen verplaatst moeten worden komen ze veel voor. Ze vormen de denkbeeldige transportband tussen verschillende werkposten.

Je zou verwachten dat het bouwen van deze veeleisende toestellen enkel weggelegd is voor grote bedrijven, maar niets is minder waar. Kurt Vermijlen en Marijn Jansen slagen er met hun tweemansbedrijfje Seaqx in om trendzetter te zijn in deze sector. In hun productiehal in Beveren bouwen ze sinds 2009 wieltransporters en verbazen ze de wereld met erg knappe ontwikkelingen. Zo slagen ze er in de hoogte van hun wieltransporter beneden 26 cm te houden. Hun concurrenten geraken niet lager dan 70 cm. Seaqx doet dit door de motoren van de wielen in de wielen zelf te plaatsen. Ook in functionaliteit geven ze de concurrentie het nakijken, hun toestellen zijn omni-directioneel, rijden volledig op batterijen en hebben een waterhydraulisch liftsysteem.


Als starter met zo’n indrukwekkend product op de markt komen is natuurlijk niet het resultaat van één nacht flink doorwerken getuigt Marijn Jansen: “Eén nacht… was het maar waar, gedurende één jaar zijn we dag en nacht met dit product bezig geweest. Gelukkig konden we voor deze ontwikkeling rekenen op financiële steun van het IWT. Dat maakt het voor een starter mogelijk zo’n investering te dragen. Want ontwikkelen betekent natuurlijk dat je geen klanten kan bedienen en je dus geen inkomsten hebt.”

“Nu het ontwikkelingswerk achter de rug ligt staan we voor een nieuwe periode van hard werken, de bestellingen lopen namelijk snel binnen. Dat wordt dus weer veel werken. Het verschil is natuurlijk dat we nu inkomsten hebben en die zullen we snel gebruiken om onze eerste werknemers in dienst te nemen.”

Meer info:

Innovatiecentrum provincie Antwerpen
Hans Haagdorens
hans.haagdorens@innovatiecentrum.be
T: +32 3 216 21 61
M: +32 494 04 74 04

Seaqx
Onze-Lieve-Vrouwestraat 92
9120 Beveren-Waas
www.seaqx.com
Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube