Sky Man International

Gevelplatformen voor wolkenkrabbers

Iedereen heeft ze al wel eens gezien, de bakjes van waaruit men de buitengevel van kantoorgebouwen kuist. Deze ’gevelplatformen’ hangen aan kabels waardoor ze vanaf de grond tot aan het dakniveau van een gebouw kunnen bewegen.

Ze bewegen dankzij een motor (tractietakel) die als het ware de kabel vast houdt. De tractietakel klimt op de statisch opgehangen staalkabel. Dit gebeurt via een draaibeweging in een wielkast (zie rond omhulsel op tekening motor) De tractietakel grijpt de kabel tussen twee ronde schijven die tegen elkaar gedrukt worden.

Tot op heden drukte men deze twee schijven tegen elkaar door voorgespannen veerpakketten aan de buitenzijde aan te brengen. Het systeem met veren heeft verschillende nadelen, zoals roestvorming, afstelling van de juiste spanning en het feit dat er vuil kan tussen kruipen. De tractietakels worden immers over heel de wereld ingezet, ook in zanderige omgevingen zoals Dubai. Sky man International ging daarom samen zitten met de onderzoeksinstelling SIRRIS. Samen vonden ze een unieke oplossing die nooit eerder werd toegepast in tractietakels. Ze vervingen de veren door een ingedrukte hoogwaardige speciaal ontworpen kunststof ring. Deze oplossing is gemakkelijk vervangbaar (1 stuk in plaats van meerdere veren) en vuil kan er niet inkruipen. Hierdoor kan Sky man International nu een tractietakel aanbieden die veel gemakkelijker te monteren en te onderhouden is dan die van de concurrenten. Extra voordeel is dat er geen voorspanning meer dient afgesteld te worden.

Een mooi voorbeeld hoe een KMO zijn innovatiecapaciteiten kan vergroten door samenwerking met een onderzoeksinstelling. De IWT—innovatiesubsidie die ze verkregen via het Innovatiecentrum maakte de ontwikkeling tenslotte financieel minder zwaar.

Meer info:

Innovatiecentrum provincie Antwerpen
Hans Haagdorens
hans.haagdorens@innovatiecentrum.be
T: +32 3 216 21 61
M: +32 494 04 74 04

Sky Man International
Noeveren 56
2850 Boom
www.sky-man.com

 

 

 

 

Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube