SLiCK

Facebook voor de logistieke sector

SLiCK Software Solutions – een ambitieuze IT startup uit Antwerpen – ontwikkelt innovatieve supply chain software. Nog geen 2 jaar na hun oprichting mogen ze DHL en CEVA tot hun klanten rekenen. In 2016 plant het bedrijf een omzet van 3.000.000 EUR te realiseren. Hun succesproduct ARGUS kan je de Facebook van de logistiek noemen.


De logistieke sector is een sector waar veel bedrijven nog met oude software werken, of zelfs nog met papier en excelsheets. SLiCK lijkt de logistieke wereld danig doorheen te gaan schudden met hun nieuwe supply chain software: ARGUS. Deze software digitaliseert alle logistieke stromen van de supply chain en geeft deze real-time weer op een kaart. Daarom zou je hun product de Facebook van de logistiek kunnen noemen, alle logistieke spelers ontmoeten er elkaar realtime. Dankzij deze realtime informatie wordt het exception-based plannen van logistiek eindelijk echt mogelijk. Zo weten magazijnen bijvoorbeeld welke vrachtwagens waar in de file staan en kunnen ze hun werkplanning er op afstemmen. Tegen eind 2015 zullen zo’n 50.000 personen met SLiCK’s software logistieke processen managen.

SLiCK staat klaar om zijn explosieve groei van de voorbije 2 jaar door te zetten. Hun product ARGUS wordt aangeboden als cloudsoftware (software as a service) waardoor het vlot schaalbaar is. Betalen gebeurt pay-as-you-go met een kost per order en per licentie en een absoluut minimum aan implementatiekosten dankzij uitvoerige configureerbaarheid.

Maar innoveren kost geld, en zelfs voor een groeiende starter zoals SLiCK blijft het een uitdaging om zijn innovatieproces te financieren. Startende bedrijven kunnen immers nog niet rekenen op financiële reserves die opgebouwd werden in het verleden. Innovatiesubsidies bieden in zo’n geval een welkome oplossing. Met de hulp van het Innovatiecentrum verkreeg SLiCK een Vlaamse innovatiesubsidie (IWT) van 200.000€, zo ongeveer het maximumbedrag voor KMO innovatiesubsidies. “Het bedrag wordt integraal geïnvesteerd in meer werknemers om ons supply chain order management ecosysteem uit te bouwen, want stilstaan is achteruitgaan. We blijven resoluut innoveren”, zegt Alex Lisitzky, managing director van SLiCK.

Ondertussen blijft SLiCK’s innovatieve software niet onopgemerkt. Deze maand wonnen ze overtuigend de IntraLogistics Awards in Coventry (GB). Om SLiCK’s succesverhaal verder uit te bouwen, zullen er op drie jaar tijd meer dan 25 jobs gecreëerd worden, waarvan minstens 15 in Antwerpen. De overige zullen gespreid zijn over internationale commerciële takken. Dé uitdaging voor de komende jaren is de zoektocht naar geschikt personeel. SLiCK werkt met Javascript voor zowel frontend (ExtJS) als backend (Node.JS), wat redelijk uniek is voor een complex product met zoveel gebruikers. Geïnteresseerde programmeurs kunnen altijd een kijkje nemen op www.slickss.com waar steeds de open vacatures te bekijken zijn.

Meer info:

Innovatiecentrum provincie Antwerpen SLiCK Software Solutions
Hans Haagdorens www.slickss.com
hans.haagdorens@innovatiecentrum.be
T: +32 3 216 21 61
M: +32 494 04 74 04
Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube