Smappee | Intelligent omgaan met je elektriciteitsverbruik

Intelligent omgaan met je elektriciteitsverbruik

Waar zitten in huis de grootste energievreters? Hoeveel bedraagt een typisch sluimerverbruik? Zijn alle lichten uit bij het buitengaan?  Deze en tal van andere vragen, kunnen helpen om zuiniger met energieverbruik om te gaan en zo te streven naar een lagere energiefactuur. 

Voortaan kan je dit nu zelf opvolgen, gewoon via smartphone dankzij de handige Smappee.  Smappee is een toestel, eenvoudig zelf aan te sluiten in de meterkast,  dat dankzij het stroomverbruik, specifieke apparaten detecteert zodat inzicht verworven wordt in het verbruik van heel wat toestellen. 

Smappee, tegelijk ook de naam van het bedrijf achter deze ontwikkeling, slaagt erin om het signaal van het stroomverbruik zodanig te filteren zodat het zichtbaar wordt wanneer een toestel aan of uit wordt gezet.  Het spreekt voor zich dat een dergelijke filtering niet evident is en dat het dus heel wat research en ontwikkeling  heeft gevergd om van de start, eind 2012, tot nu een functioneel product op de markt te brengen.

Om als jonge startup, deze ontwikkeling te financieren werd beroep gedaan op subsidie van het IWT onder begeleiding van het innovatiecentrum.

Hans Delabie, COO bij Smappee. "Deze IWT-steun heeft Smappee toegelaten om meer middelen in te zetten, waardoor we niet alleen sneller, maar ook diepgaander te werk konden gaan. Dit heeft geleid tot grotere kennissprongen en een kwalitatief beter product."

De eerste Smappee toestellen gaan ondertussen vlot de deur uit en er wordt hard gewerkt aan de verdere uitbouw en optimalisatie van de toestellen.  De eerste gebruikers zijn lovend en tegelijkertijd hardop aan het meedenken aan mogelijke uitbreidingen.  De evoluties in die sector dwingen het bedrijf dan ook om keihard in te zetten op verder onderzoek en ontwikkeling, daarbij wordt reeds hardop nagedacht over vervolgtrajecten en uiteraard bijkomende subsidies bij het IWT.

"Na de  positieve ervaringen van ons eerste IWT-dossier plannen we voor de vervolgtrajecten opnieuw steun aan te vragen bij het IWT. Dit zal ons toelaten onze technologische voorsprong te vergroten via verder onderzoek en ontwikkeling en samenwerking met universitaire onderzoekscentra."

meer info:

Innovatiecentrum West-Vlaanderen
An Cosaert
 

Smappee NV
Evolis 102
8530 Harelbeke
www.smappee.com

Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube