Tri-Vizor

Carpoolen van vrachtwagens

In de EU rijdt ongeveer 24% van de vrachtwagens zonder lading. Vrachtwagens die wel geladen zijn, zijn dit slechts voor gemiddeld 57%. Er is dus een enorme marge tot verbetering. TRI-VIZOR wil op deze opportuniteit inspelen door bedrijven horizontaal te laten samen werken.

Concurrerende bedrijven hebben regelmatig zeer gelijklopende logistieke stromen. Neem bv. grote yoghurtproducenten: zij verwerken fruit uit dezelfde landen in hun yoghurt. Alhoewel hun productie-eenheden dicht bij elkaar liggen zijn ze echter niet geneigd om met elkaar te praten over het samenbrengen van hun logistieke stromen uit deze landen. Logisch, het zijn immers concurrenten. Toch zou samenwerking interessant zijn: door de grotere volumes worden andere transportmodi interessant (bv. treinen, binnenvaart,…) en kan er frequenter aangeleverd worden (bv. meermaals per week).

Het jonge Antwerpse bedrijf TRI-VIZOR speelt op deze logistieke opportuniteit in. Het bedrijf is ‘s werelds eerste logistieke orkestrator. TRI-VIZOR vraagt aan bedrijven hun logistieke stromen op. Het gaat vervolgens op zoek naar overlappende stromen en stelt samenwerking voor. Er wordt een multilaterale overeenkomst opgesteld tussen deze bedrijven waarin de spelregels van de samenwerking  worden afgesproken. De winst uit de samenwerking wordt vervolgens op een faire manier verdeeld over de samenwerkende partijen door het gain-sharing model van TRI-VIZOR. TRI-VIZOR blijft daarbij een actieve rol spelen in het managen van het logistiek samenwerkingsverband.

Om deze methode van horizontale samenwerkingen en gain-sharing te kunnen ontwikkelen stapte het bedrijf samen met Hans Haagdorens van het Innovatiecentrum naar het IWT. Via een KMO-Innovatieproject werd er steun verkregen om een stappenplan uit te werken om bedrijven te begeleiden richting logistieke samenwerking met TRI-VIZOR als logistiek regisseur.

Anno 2011 heeft TRI-VIZOR een database met daarin de logistieke stromen van meer dan 100 voornamelijk grote bedrijven. Alles te samen heeft TRI-VIZOR zicht op meer dan 50.000 transportlijnen waarin het actief op zoek gaat naar bundelingsopportuniteiten. De eerste ‘communities’ van bedrijven zijn ondertussen operationeel.

Meer info:

Innovatiecentrum provincie Antwerpen
Hans Haagdorens
hans.haagdorens@innovatiecentrum.be
T: +32 3 216 21 61
M: +32 494 04 74 04

Tri-Vizor
Galileilaan 18
2845 Niel
www.trivizor.com

 

 

 

 

Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube