Veilig vers aan huis met Efoodconsult

Voedsel veilig en vers aan huis kunnen bezorgen is de uitdaging die Efoodconsult aanging. Het resultaat is een box die producten gedurende 36 uur koud houdt en waarvan de temperatuur – indien gewenst - continu gemonitord wordt.

Jos Miermans en Marnix Van Bockhaven, de 2 drijvende krachten achter deze innovatie, zagen met de sterke opkomst van e-commerce een gat in de markt voor gekoeld transport. Vooral niet of niet economische en ecologisch verantwoord gekoeld transport zoals kleine en last mile leveringen, in beperkte tijdsvensters, maar ook  in minder dense gebieden, liet ruimte voor verbetering. Met andere woorden, er was een opportuniteit om een passief gekoelde box te ontwikkelen.

Een passieve koeling op zich is niet zo moeilijk. Dit wordt het maar wanneer je voeding er gedurende 36 uur in wenst te bewaren met een gegarandeerde kerntemperatuur conform de voedselveiligheid. Voldoende uitdagingen dus. De mogelijkheid voor het aanvragen van subsidies via VLAIO (IWT) werd samen met het Innovatiecentrum onderzocht. Hiervoor werd de projectplanning grondig onder de loep genomen, werd er afgewogen welke externe partijen bij het project betrokken konden worden, rekening houdend met de impact op de globale begroting. Vervolgens werd het innovatieproject succesvol aangevraagd.

Een half jaar na start van het innovatieproject stapte een derde partner, Peter Somers, als minderheidsaandeelhouder mee aan boord en zijn de eerste klanten en een eerste logistieke partner binnengehaald.

De Efoodbox wordt in een verhuurmodel aangeboden samen met een ruim E2E service aanbod, voorafgaande klimaatkamertesten en, naar de keuze van de klant, … van 'basic sampling'  tot 'full monitoring'.

Efoodconsult volgt de verschillende ontwikkelingen op de voet, zowel voedselregelgeving, isothermisch materiaal, sensoren, communicatie, … om ook morgen de juiste oplossing beschikbaar te blijven stellen.

Meer weten?

Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube