WelloPet | Preventieve gezondheidszorg voor huisdieren

WelloPet, een Pet Health Centre, gelegen aan Eurotuin in Merelbeke, focust op preventieve gezondheidszorg voor huisdieren. Dit vanuit de vaststelling dat veel mensen vandaag meer verwachten dan een objectieve diagnose en oplossing – ze willen dat de expert empathie toont voor de hond of kat waar ze zelf zoveel affectie voor hebben.


In de wereld van huisdieren en hun baasjes zijn twee belangrijke evoluties merkbaar. Ten eerste zien die laatste hun dier steeds meer als een écht lid van de familie en willen ze dat het dan ook zo behandeld wordt – niet objectief en afstandelijk, maar met empathie. En ten tweede schuiven aanbieders van diensten steeds meer op naar producten (zo verkoopt de dierenarts vandaag heel wat verzorgingsmateriaal) en omgekeerd (winkels geven bij hun producten vaak het nodige advies). WelloPet lanceert vanuit die vaststelling een nieuw concept in de markt van huisdierenzorg.

“Het uitgangspunt daarbij was preventie”, aldus Rudy Lefèvre, één van de bezielers van Wellopet. “Wij willen behandelingen én verzorging aanbieden, zodat het dier in de eerste plaats gezond blijft. Vandaar ook de naam WelloPet, die verwijst naar welbehagen: het dier moet zich goed voelen, dan zal het ook niet snel ziek worden. Let wel, we bieden ook alle dierenartsfaciliteiten aan naast een was- en trimsalon. We zetten ons dus in de markt als alternatief voor de klassieke dierenarts.”

Naast preventief wil WelloPet ook drempelverlagend zijn. Mensen die met hun dier naar de dierenarts gaan, zijn soms bang om vragen te stellen. “In die zin willen we ook werken met een abonnementservice, waarbij klanten via een nieuw soort webtool, Life Plan, zelf de gezondheid en behandeling van hun huisdier kunnen opvolgen doorheen de tijd – een systeem dat nog niet bestaat in België en dus heel vernieuwend is.”

De dierenarts, iemand met retail achtergrond en heel wat management ervaring, ontbrak de strategische kennis omtrent dat cruciale digitale luik. Daarenboven was dat systeem van groot belang voor het ambitieuze groeitraject dat ze voor ogen hebben. En omdat het ook een duidelijke breuklijn vormde met hun huidige bedrijfsvoering van gewone dienstverlening, kwamen ze in aanmerking voor de kmo-groeisubsidie. Dankzij deze steunmaatregel kan Wellopet de ontbrekende strategische kennis verwerven via een aanwerving en/of een externe consultant.

Op termijn willen de drie een netwerk van dergelijke WelloPet-centra uitbouwen, in partnership met tuincentra, retailers of andere distributiebedrijven. Er wordt ook werk gemaakt van een nieuwe webtool Medi Plan (rond hospitalisatieverzekeringen), die dan eventueel zou worden geïntegreerd in Life Plan.

Meer info:

Innovatiecentrum WelloPet
Kris Honraet Fraterstraat 113
kris.honraet@innovatiecentrum.be 9820 Merelbeke
T: +32 9 276 19 77 www.wellopet.be
M: +32 479 30 12 40
Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube