Zappware

Altijd en overal TV

Zappware is een Hasseltse firma die softwareproducten bouwt voor digitale televisie. Dat zijn die toepassingen die de eindgebruiker te zien krijgt wanneer hij digitale televisie kijkt of televisie in het algemeen.

Patrick Vos, CEO van Zappware licht toe: “Voorbeelden van onze toepassingen zijn o.a. de lineaire programmagids, het digitale programmaboekje, video-on-demand, film op aanvraag, harde-schijf-recording maar ook toepassingen die gebruikt worden op tablets, smartphones en smart-tv’s. Daarmee ondersteunen we niet enkel het klassieke tv-kijken, maar ook nieuwe vormen van tv-kijken.

Innovatie is de motor van onze business en wij bekijken dat altijd in een heel breed spectrum. Aan de ene kant is er de pure technische innovatie. We hebben onlangs een triple A-dossier afgewerkt met steun van het IWT: Any-device, Any-where, Any-time. Daarmee bouwen we software waarmee de gebruiker overal, op elk moment en op elke informatiedrager televisie kan kijken.

Daarnaast heb je de creatieve innovatie: wij denken continu na over nieuwe concepten rond gebruiksvriendelijkheid van tv.

En tot slot is er een derde luik, heel belangrijk luik van innovatie: de vernieuwende businessmodellen. Hoe gaan we nieuwe markten benaderen? Hoe gaan we onze producten wereldwijd in de markt kunnen zetten? Uiteindelijk is innovatie geen doel op zich, maar een manier om je bedrijf succesvoller te maken en goede resultaten te behalen. Om een goed innovatief bedrijf te zijn, moet je er zeker over waken dat alle innovatiestappen uiteindelijk bijdragen tot de visie en de missie van het bedrijf. Dat ze kaderen in functie van bepaalde marktevoluties, van bepaalde marktnoden.

Als wij een innovatiedossier indienen bij het IWT dan laten we ons begeleiden door het Innovatiecentrum Limburg. De inhoudelijke zaak van zo een dossier kunnen we zeer goed zelf invullen. Maar met de administratie errond zijn we veel minder vertrouwd. Het Innovatiecentrum geeft ons tips en tricks om een goed dossier te schrijven. Hoe moet je zo’n dossier structureren, welke processen hangen daar rond, hoe moet je het dossier opvolgen enz? Dat zijn allemaal elementen waarbij we ondersteuning vragen bij het Innovatiecentrum om alles vlot te laten verlopen.

Dankzij onze innovaties zijn we er in geslaagd om op bepaalde markten heel erg competitief te worden en een bepaalde pioniersrol te kunnen innemen waardoor ons zakencijfer is gestegen. Innoveren stelt ons in staat om klanten te winnen en onze concurrenten de baas te blijven.”

Bekijk hier een filmpje met Patrick Vos van Zappware

Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube