10 Flanders' FOOD projecten na 'GO' naar volgende fase

Op basis van bedrijfsondersteuning (o.a. participatie van minimum 5 bedrijven) kunnen er 10 van de oorspronkelijk 30 pre-proposals verder naar de volgende fase in de oproep 2014 voor Flanders’ FOOD projecten.

In de periode Mei – juni 2014 zullen de 10 weerhouden projectvoorstellen uitgewerkt worden tot een full proposal door de betrokken kennisinstellingen en Flanders’ FOOD met input van de deelnemende bedrijven. De finale versie van de full proposal zal Flanders’ FOOD ten laatste eind juni bij IWT indienen ter evaluatie.

Deze 10 projecten gaan verder in de oproep 2014:

  • ANTIFUNG - UGent
    Innovatief gebruik van antifungale culturen in de voedingssector
  • BioFenEx - UGent
    Verhoogde vrijstelling van fenolische componenten uit plantaardige verliesstromen via enzymgemedieerde extracties en bepaling van hun bioactiviteit in modelsystemen
  • ENTOMOFOOD - KU Leuven
    Toepasbaarheid van eetbare insecten in Westerse voedingsproducten
  • FINESWEET - UGent
    In het spoor van Stevia: Functionaliteit van natuurlijke bulkstoffen in combinatie met nieuwe natuurlijke zoetstoffen in zoetwaren
  • GLUeLESS - KU Leuven
    De rol van de verschillende ingrediënten in de kwaliteitsbepaling van glutenvrij brood
  • INNODRY - ILVO
    Refractance windowdrogen van plantaardige en dierlijke stromen: optimalisatie van de voorbehandeling, droogproces en evalueren van toepassingen
  • LIQUIDSMOKE - KU Leuven
    Het gebruik van rookcondensaten als veilig en duurzaam alternatief voor traditioneel roken van vleeswaren
  • PSYCHROLAB - UGent
    Snel groeiende, psychrotrofe, bederfveroorzakende melkzuurbacteriën in koel bewaarde voedingsproducten leiden tot sterke verkorting van de microbiële houdbaarheid
  • REDUMOLD - UGent
    Opzet en validatie van goede praktijkrichtlijnen voor de reductie van schimmelcontaminatie van voedingsmiddelen
  • RESKIA - Inagro
    Residuarme kiemremming in aardappelen

Meer info of ook deelnemen?
Bedrijven die nog geen deelname-overeenkomsten voor deze projecten opstuurden, kunnen via deze website http://2014.flandersfoodprojecten.com alsnog deelnemen aan deze 10 projecten door het downloaden en opsturen van deelname-overeenkomsten.
 

Meer nieuws
Onze diensten
  • Subsidiebegeleiding bij innovatie
    Heb je een innovatief idee?
    Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
    Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
  • Intellectuele Eigendom
    Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
    Schaad je zelf niemand zijn rechten?
    Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
  • Kennis & Partners
    Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
    Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
    Sta je open voor samenwerking?
  • Individuele coaching
    Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
    Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
    Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube