534.000 euro innovatiesteun voor Limburgse bedrijven

Het IWT (Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie) kende onlangs ruim een half miljoen euro subsidies toe voor de innovatieprojecten van 4 Limburgse bedrijven. De goedkeuring van deze 4 innovatiedossiers toont aan dat Limburgse bedrijven actief op zoek willen gaan naar manieren om hun product of proces te vernieuwen en verbeteren.

Logistiek dienstverlener Ewals Cargo Care ontvangt €250.000 voor de verfijning van optimalisatiemethodes in de operationele planning van de Ewals Groep. Bart Dessent, Business process manager bij Ewals Cargo Care: “Door de inzet van ICT slaan we een brug tussen de bevoorradingsketen van onze klanten en onze vervoersplanning. Deze subsidie ondersteunt onze vooruitstrevende visie op het gebied van communicatie, partnerships en real-time optimalisatie. We kijken uiteraard uit naar de eerste concrete stappen om samen met onze partners Crossroad Consulting & Ordina een volgend vlaggenschip voor Ewals Cargo Care te water te kunnen laten.” Ewals Cargo Care heeft vestigingen in 12 landen en telt 1600 werknemers. De 129 Vlaamse werknemers zijn vooral in Genk tewerkgesteld.

De kmo Bandit nv uit Opglabbeek ontwikkelt en verkoopt mistgeneratoren voor veiligheidstoepassingen zoals bijv. anti-diefstal. Met de steun van IWT zal Bandit een nieuwe generatie mistgeneratoren ontwikkelen op basis van een geïntegreerde gasgenerator waardoor de te beveiligen ruimte nog sneller met mist gevuld wordt. Voor dit innovatieproject ontvangt Bandit €91.000.

Ook Roam Chemie zag onlangs zijn IWT-subsidiedossier goedgekeurd. Dit Houthalense bedrijf is gespecialiseerd in de productie en distributie van chemische producten voor de behandeling van water zoals bv reinigingsproducten van zwembadwater. Voor de ontwikkeling van een desinfecteertoestel op basis van waterstofperoxide ontvangt Roam Chemie een innovatiesubsidie van €125.000.

En tot slot ondersteunt het IWT ook het innovatieproject van de Lommelse kmo Elep. Deze producent van enveloppen wil de verpakking van enveloppen op een milieuvriendelijkere wijze aanpakken. Hierdoor er zal minder verpakkingsmateriaal en stockageruimte nodig zijn, wat niet alleen een financiële, maar ook een ecologische winst oplevert.


Alle bedrijven werden bij het indienen van hun innovatiesubsidiedossier begeleid door het Innovatiecentrum Limburg.

Contact:
Joke Vanhaeren    
Innovatiecentrum Limburg 
joke.vanhaeren@innovatiecentrum.be  
mobile: +32 (0) 486-22 68 50 

Auteur: Joke Vanhaeren

Meer nieuws
Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube