Anke Albregts nieuwe directeur van Innovatiecentrum Limburg

Persbericht - 10 maart 2017

Na 10 jaar heeft huidig directeur Bruno Krekels besloten om het Innovatiecentrum Limburg te verlaten en terug te keren naar het Agentschap Innoveren en Ondernemen. Het Innovatiecentrum is in die jaren gegroeid tot een vaste waarde in het Limburgs economisch landschap. 1548 bedrijven en non-profit organisaties werden begeleid in hun projecten, kregen advies over subsidies, patenten, samenwerkingen met kennisinstellingen en andere bedrijven, …

Urbain Vandeurzen, voorzitter Innovatiecentrum Limburg:

“Ik wens Bruno en het hele team uitdrukkelijk te bedanken voor de pioniersrol die zij vervulden om innovatie succesvol op de Limburgse kaart te zetten. Door de eigen inzet, de bedrijfsbegeleidingen en de goede samenwerkingen met Provincie Limburg, de werkgeversorganisaties, de Vlaamse en Europese overheden kon de voorbije 10 jaar meer dan € 50 mln subsidies worden toegeleid naar de Limburgse economie. Die hebben op hun beurt een hefboom gegeven aan ongeveer € 120 mln bedrijfsinvesteringen en een toegevoegde waarde van naar schatting € 2 miljard over 5 à 7 jaar, gecreëerd door de bedrijven die ondersteund werden”

Anke Albregts zal de rol van directeur vanaf april met veel passie overnemen. Met haar jarenlange ervaring als Innovatieadviseur en haar visie op innoveren en ondernemen is ze de geknipte persoon. Anke (40) studeerde voor master in de fysica en master in management. Haar professionele ervaringen bouwde ze op bij Alcatel, Telindus, C-mine crib, IDE en het Innovatiecentrum Limburg.  

Urbain Vandeurzen: “Anke en het team zullen voortbouwen aan de toekomst, de samenwerkingen tussen bedrijven verbreden, en de groei naar nieuwe markten versnellen.”
Anke Albregts vult aan: “Ik wil ervoor zorgen dat innovatie maximaal zal leiden tot groei van de Limburgse bedrijven: van innovatieve start-up, kmo tot grote onderneming. En we zullen dit met mooie verhalen tonen aan alle geïnteresseerden.”

Het team bestaat momenteel uit 10 adviseurs met veel kennis en ervaring. Ze begeleiden ambitieuze bedrijven kosteloos en vertrouwelijk bij hun innovatie- en groeiprojecten.
 

   Contact:

  Innovatiecentrum Limburg                                                    
   anke.albregts@innovatiecentrum.be    

   T: 011 29 20 91

   M: 0473 59 89 03


               

Meer nieuws
Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube