Belgische start-up op een na meest beloftevolle ter wereld

NeoScores biedt digitale muziekpartituren aan

Het Belgische bedrijf neoScores is in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel verkozen tot op een na meest beloftevolle start-up ter wereld. NeoScores biedt digitale muziekpartituren aan. 'Wij willen de iTunes voor partituren worden', aldus CEO Bart Van der Roost.

De prijs werd uitgereikt op de Start-up Nations Summit. Uit meer dan 45 genomineerde jonge starters werd het bedrijf uit Antwerpen bekroond tot het op één na meest beloftevolle. In de jury zaten onder meer toplui van technologiegiganten Samsung, Huawei en Foxconn.

NeoScores biedt een gebruiksvriendelijke webapplicatie waar muzikanten digitale partituren veilig kunnen aankopen en gebruiken. Niet langer aanpassen op papier dus, maar allemaal digitaal zodat je het ook makkelijk kan delen met andere muzikanten. Het idee om partituren digitaal aan te beiden ontstond twee jaar geleden, vertelt CEO Bart Van der Roost, een van de drie oprichters van neoScores. Het bedrijf zelf is intussen een jaar oud. Volgende vrijdag wordt de eerste app van het bedrijf gelanceerd. Bij neoScores zijn ze alvast blij met de bekroning. Het levert de starter meteen naamsbekendheid op bij muzikanten, uitgevers en investeerders.

Van der Roost is vol lof over de begeleiding die het startende bedrijf in Vlaanderen kreeg, van onder meer het digitale onderzoekscentrum iMinds en het Innovatiecentrum. "Tien jaar geleden moest je met dit idee naar de VS, nu kan het gewoon in Vlaanderen", aldus Van der Roost.

Intussen gaat het bedrijf op zoek naar externe investeerders om de groei mee te financieren. Het is trouwens niet de eerste keer dat het bedrijf in de prijzen valt. Vorig jaar werd het verkozen tot Meest beloftevolle starter door Voka Antwerpen-Waasland in de provincie Antwerpen.

Auteur: Frederik Descamps

Meer nieuws
Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube