FINMIX adviseert bedrijven die openstaan voor risicokapitaal bij vernieuwende projecten.

Het Innovatiecentrum organiseert een funding@network sessie rond FINMIX, dat bedrijven de kans geeft een evenwichtige financieringsmix samen te stellen voor hun vernieuwende projecten.

Bedrijven die een marktuitbreiding, een volgende generatie van hun product of een belangrijke procesuitbreiding voorzien behoren tot de doelgroep. Bij een innovatief project, een groeisprong of een overname is het vinden van de ideale financieringsmix ook belangrijk.


FINMIX geeft je als ondernemer de mogelijkheid om je project voor te stellen aan een panel van financieringsexperten.  De AO-accountmanagers  nemen je businessplan onder de loep en bereiden je voor op je presentatie voor het Finmix-panel dat je adviseert over de meest aangewezen financieringsmix. In dit panel zitten mensen uit de bankwereld, vertegenwoordigers van private en publieke risicokapitaalverschaffers zoals onder meer PMV en BAN. Het innovatieve luik wordt opgevangen door een innovatieadviseur, terwijl een werkgeversfederatie het panel vervolledigt.

Enkel die projecten waarbij risicokapitaal essentieel is voor een evenwichtige financieringsmix komen in aanmerking voor FINMIX.

De panels worden maandelijks georganiseerd in de Vlaamse centrumsteden.

Funding@Network events zijn infosessies die op regelmatige tijdstippen georganiseerd worden door het Innovatiecentrum. Deze sessies hebben tot doel de KMO’s te informeren over de “meest toegankelijke” steunmaatregelen van de overheid, namelijk  deze die met een haalbare inspanning voor de KMO kunnen leiden tot steun.

Dankzij de gesegmenteerde communicatie gericht op bedrijfsleiders en financieel verantwoordelijke is de respons rate van deze events hoog en zorgen ze  voor een belangrijke instroom aan (ver)nieuw(d)e contacten en leads voor het Innovatiecentrum. Tot 35% van de deelnemers werden door het Innovatiecentrum verder begeleid met hun concrete vragen. In vele gevallen hoort hier  ook een partnermatch met een kenniscentrum bij.

Een verzorgd netwerkmoment na de sessie laat KMO’s toe ook bedrijven uit andere sectoren te leren kennen.


Het complexe subsidielandschap zorgt ervoor dat KMO’s nog steeds onvoldoende toegang hebben tot overheidsondersteuning in verhouding tot de tewerkstelling en investeringen die ze realiseren.

Door Funding@network events te organiseren probeert het Innovatiecentrum hierop een antwoord te bieden. De aanwezigheid en reacties van bedrijven op deze events bevestigen dat KMO’s dit zinvol vinden.

Meer nieuws
Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube